Logga in

De köper kylföretag med tillväxtpotential

Publicerad
8 maj 2020, 06:00

Assemblin stärker sin kompetens inom kylteknik genom förvärv av Örestadskyl med verksamhet i södra Sverige.

Örestadskyl etablerades 1995 och har hög kompetens inom kyl-, frys- och värmepumpteknik och specialkompetens inom energiåtervinning.

Instalco trippelköper VVS-företag

Bolaget, som har kontor i Malmö och Löddeköpinge, arbetar främst med konstruktion, installation, service, köldmediahantering och energibesparingsprojekt.

Bland kunderna finns främst större fastighetsbolag. Årsomsättningen uppgår till cirka 30 miljoner kronor, men Assemblin bedömer tillväxtpotentialen som stor.

– Klimatomställningen driver efterfrågan på kvalificerade, miljöeffektiva kyllösningar. Örestadskyl har ett gott rykte på marknaden och kompletterar den kylverksamhet vi har i Assemblin i dag på ett bra sätt. Sedan tidigare har vi också goda erfarenheter av samverkan mellan kylservice och ventilationsservice, som genererar affärer åt varandra, säger Håkan Ekvall, vd och affärsområdeschef för Assemblin Ventilation.

Bravida köper västsvenskt kylföretag

Affären träder i kraft omgående.

– Vi har haft en bra tillväxt och är stolta över den verksamhet vi har byggt upp, men bedömer att vi har bättre möjligheter att fortsätta utvecklas tillsammans med Assemblin. Vi känner varandra sedan tidigare och vet att vi har samma höga ambition när det gäller kvalitet och genomförande, säger Johan Christiansson och Peter Carlsson, huvudägare i Örestadkyl.