Logga in

Solar köper VVS-segmentet av Onninen

Publicerad
12 mar 2019, 09:15

Onninen Sverige specialiserar sig på infrastruktur. Som ett resultat av den nya strategiska riktningen har man kommit överens om att Solar A/S förvärvar affärsområdet VVS från svenska Onninen.

Onninen Sverige riktar sig i dag i första hand mot två kundgrupper.

Det ena segmentet utgörs av entreprenörer och installatörer, verksamma inom VVS. Det andra affärssegmentet riktar sig till offentliga organisationer, entreprenörer och nätägare inom elnät, belysning och telekom.

VVS-affären står för cirka 45 procent av Onninen Sveriges totala försäljning.

Köparen av VVS-segmentet, Solar A/S är i dag ett av Europas ledande sourcing- och serviceföretag med verksamhet främst inom el, VVS och ventilationsteknik.

”Jag tjänar 30–40 procent mer i Sverige”

– Vi stärker positionen inom VVS samt klimat och energi på svenska marknaden i och med förvärvet. Onninen Sveriges VVS-affärssegment kommer att bidra med en otroligt värdefull kompetens. Vi ser en god framtid för detta segment och ser fram emot att välkomna nya kollegor till Solar, säger Anders Koppel, vd på Solar Sverige.

Affären innefattar bland annat säljorganisationen och Expressbutiker som kommer att inkluderas i Solars butiksnätverk. Viss personal på koncerngemensamma funktioner kommer även att beröras.

Infrastrukturmarknaden är starkt växande inom flera områden, inte minst inom förnyelsebar energi såsom vindkraft, solenergi och fordonsladdare.

”Världens rörmokare har en viktig roll”

Onninen kommer fortsatt att utveckla sina tjänster och serva kunder i hela Sverige via ett flertal kanaler så som projektförsäljning, effektiv logistik från Örebro distributionscenter samt e-handelslösningar.

Transaktionen är föremål för myndighetsgodkännande.

Så hjälper Solarägda Monterra små installatörer att konkurrera med jättarna