Logga in

Partgroup köper 70 procent av fransk badrumstillverkare

Publicerad
22 mar 2019, 10:57

Kalixföretaget Partgroup förvärvar en stor del av franska badrumstillverkaren Altor Industrie och kommer därmed upp i en total omsättning på drygt en miljard kronor.

Altor Industrie är en av Europas främsta tillverkare av prefabricerade badrum till både byggmarknaden och marin marknad.

Bakfallen ska utredas

Det franska företaget tillverkar årligen cirka 8 000 prefabricerade badrum. Detta innebär att gruppen nu tillsammans tillverkar över 17 000 badrum per år.

Antalet anställda blir totalt 600 och årsomsättningen beräknas till 1,1 miljarder kronor.

Företaget är beläget i Clisson, 30 km utanför Nantes i västra Frankrike.

– Med detta förvärv utökar vi vårt ledarskap inom industriellt byggande. Vi är två företagsgrupper som kompletterar varandra mycket väl, säger Anton Lundholm delägare och vd i Partgroup.

Partab levererar över 500 våtrum till Nya Karolinska Solna

– Kunderna ser att prefabricerat ger hög kvalitet och smarta lösningar till vettigt pris, dessutom finns tid att spara vilket ger betydligt snabbare inflyttning. Att vi då investerar och köper stora delar av Altor känns oerhört rätt, säger Anders Byström, marknadsdirektör på Partgroup.

Här landar installationerna

Partgroup, med huvudkontor i Kalix, tillverkar bland annat badrums- och köksmoduler, hotell- och bostadsmoduler och schakt-och stamlösningar.

Altors Industries badrum tillverkas huvudsakligen av glasfiber och ses som ett bra komplement till de produkter som Partgroup erbjuder.