Logga in

Assemblin köper kylföretag

Publicerad
11 apr 2017, 08:44

Personal och verksamhet tas över av Assemblin från 1 maj.

Assemblin Ventilation har förvärvat Kylkompanjon AB i Söderköping och tar över verksamheten och sju anställda från och med den 1 maj.

– Förvärvet innebär att vi utvecklar vårt kunderbjudande i Östergötland med värdefull kompetens inom kyla, säger Peter Hjertström, filialchef på Assemblin Ventilation, i ett pressmeddelande.

Kylkompanjon har en omsättning på närmare 12,4 miljoner kronor (2015) och grundades för fem år sen i Söderköping. Förra året fick grundarna och delägarna Christer Hjert och Ulf Ingvarsson pris som Årets Företag i Söderköping.

– Genom förvärvet av Kylkompanjon får vi ett kompetenstillskott inom kyla. Därmed kan vi erbjuda våra kunder i regionen attraktiva helhetslösningar inom ventilation och kyla, säger Peter Hjertström och tillägger:

– Kyla är ett segment som kommer att öka i betydelse. Dels ökar efterfrågan på bra lösningar för komfortkyla, dels behöver vissa kylmedier i befintliga anläggningar bytas ut innan 2020 på grund av regeländringar.

Personalen och de båda delägarna från Kylkompanjon kommer från och med den 1 maj att ingå i Assemblin Ventilation i Linköping och Norrköping. Befintliga affärsavtal övergår till Assemblin och Christer Hjert blir avdelningschef för kyla inom Assemblin Ventilation i Östergötland.

– Det känns mycket bra att bli en del av Assemblin. Tillsammans kan vi dra nytta av varandras kontakter och kunskaper och växa vidare här i Östergötland, säger Christer Hjert.