Logga in

Så fuskade de till sig 9 miljoner kronor med rot

Publicerad
23 jan 2017, 11:40

60 personer har varit delaktiga i härvan som beskrivs som Västsveriges största hittills.

Ett omfattande fall av ekonomisk brottslighet kring rotavdrag har avslöjats i Västsverige.

Ett byggföretag med verksamhet i Trollhättan och Vänersborg står i centrum i en rotavdragshärva, där hittills minst 60 personer i Västsverige är inblandade.

Skatteverket har identifierat minst 150 misstänkta fall där man systematiskt ansökt om rotavdrag och skrivit påhittade fakturor. Allt enligt nyhetsbyrån Siren.

– I den utredning vi gjort har vi inte sett att det finns specifika VVS- och el-företag inblandade, säger Annikki Cederlund, sektionschef på Skatteverket, till VVS-Forum.

”Det här är den största rotutredningen man någonsin har jobbat med i Västsverige. Det rör sig om minst 60 personer som fastnat i en omfattande utredning gällande misstänkt fusk med rotavdrag.”

Annikki Cederlund, sektionschef på Skatteverket.

Enligt Skatteverket har pengar slussats mellan olika konton för att det ska se ut som om kunderna har betalat fakturorna.

– Hittills handlar det totalt om 8,7 miljoner kronor i felaktiga rotavdrag, inklusive skattetillägg och osanna fakturor där skatten är 5 miljoner kronor, säger Annikki Cederlund och tillägger:

– Det här är den största rotutredningen man någonsin har jobbat med i Västsverige. Det rör sig om minst 60 personer som fastnat i en omfattande utredning gällande misstänkt fusk med rotavdrag.