Stora nyheter i branschens databas

Publicerad 7 nov 2016, 12:56

Nu är den nya versionen av RSK-databasen lanserad. Bland nyheterna finns kraftfullare fritextsökning och mobilanpassning.

Nya RSK-databasen ska göra det enklare att hitta VVS-produkter och att få rätt produktinformation. Den har fått kraftfull fritextsökning, filterfunktion och uppdaterad produktpresentation.

RSK-databasen har utvecklats från en nummerbank till att hålla aktuell produktinformation om de flesta professionella VVS- och VA-produkterna i Sverige. Mycket kraft har lagts på att samla relevant teknisk information samlat med bilder, monteringsanvisningar, byggvarudeklarationer och liknande för att underlätta för branschen, menar VVS Information Data, som tillhandahåller RSK-databasen.

Nya RSK-databasen har uppdaterat gränssnitt med moderna sök- och filterfunktioner, tillgängligt för mobil, surfplatta eller dator.

– Ett stort önskemål har varit att kunna använda RSK-databasen även mobilt. Det är vi glada att kunna presentera nu, säger Kajsa Lindström, marknad och kommunikation på VVS Information Data.

Med RSK-numret får produkten en beställningsbar identitet som används i hela kedjan från tillverkare, konstruktör, beställare, handelsled och montör. RSK-databasen kopplar även identiteten (beställningsnumret) till produktinformationen så att all information finns tillgänglig när man behöver den.

Produktinformationen hålls uppdaterad av tillverkarna och med 200 000 artikelvisningar i månaden på www.rskdatabasen.se ger det även bra produktinformation ut på marknaden, enligt VVS Information Data.

– Antalet produkter på marknaden ökar hela tiden, samtidigt som behovet av mer information om varje produkt också ökar. Det i kombination med att tiden och tålamodet att leta efter information minskar gör att vi med RSK-databasen har en viktig roll att fylla i branschen. Här gäller det också att vara lyhörd för branschens behov, säger Hans Karlsson, vd på VVS Information Data.

RSK-databasen har fått ett antal nya funktioner och begrepp, bland annat produktegenskaper enligt internationell modell, varumärke, serie och tillbehör, där uppdatering av informationen kommer att ske succesivt.