Logga in

Installatören växer i öster

Publicerad
7 nov 2016, 11:25

En av våra största teknikinstallatörer har förvärvat Asentaja Group i finska Österbotten. Företaget, som arbetar med VVS och el i regionen, har ett 100-tal anställda och en omsättning motsvarande cirka 130 miljoner svenska kronor.

Bravida har träffat avtal om köp av samtliga aktier Asentaja Group Ab Oy. Företaget grundades i Jakobstad 2011 genom en sammanslagning av flera mindre företag varav de första bildades 2001.

Asentaja Group har haft en stark utveckling de senaste åren och finns nu etablerat på ett flertal orter, bland andra Jakobstad, Vasa och Karleby. Bravida menar att förvärvet betydligt stärker bolagets geografiska täckning på den finska marknaden.

– Detta är ett strategiskt viktigt steg för Bravida. Österbotten är en marknad med god tillväxt och regionens svenska anknytning underlättar vår etablering. Dessutom stärker vi vår roll som leverantör till industrin i norra Finland, säger Marcus Karsten, divisionschef Bravida Finland, i ett pressmeddelande.

Säljare är ett antal ledande befattningshavare i Asentaja Group, som nu blir nyckelpersoner i Bravidas fortsatta utveckling i regionen.

– Vi får nu en stark och kompetent ägare i ryggen, vilket stärker vårt erbjudande och ger oss större möjligheter att skapa värde för våra kunder, säger Jonas Björkskog, vd och koncernchef i Asentaja Group.

Bravida etablerade sig på den finska marknaden genom förvärv av Peko Group och Halmesvaara Oy. Genom dessa förvärv fick Bravida ett starkt fäste på marknaderna i södra och mellersta Finland.

– Under det senaste året har vi arbetat med att integrera vår finska verksamhet med resten av Bravida. Förvärvet av Asentaja Group är ett viktigt steg mot vår ambition att bli en ledande och rikstäckande aktör i Finland, säger Mattias Johansson, vd och koncernchef för Bravida.