Logga in

VVS-företag näst bäst på tillväxt i Gävleborgs län

Publicerad
24 okt 2016, 09:07

Ett VVS-företag har korats till tvåa på Dagens Industris gasell-lista över de mest snabbväxande företagen i Gävleborgs län. 

Det finns flera orsaker till att VVS-företaget Rörfokus Gävle AB nu rankas som tvåa i Gävleborgs län på Dagens Industris lista över snabbväxande gasell-företag. Rörfokus omsättning har vuxit från 8 miljoner kronor 2013 till drygt 41 miljoner kronor i dag och har nu 25 anställda jämfört med sju anställda 2013.

– Roligt att vårt arbete uppmärksammas. Vi ser detta som ett resultat av nöjda kunder och engagerade medarbetare. Det ska vi fortsätta att bygga vidare på, säger Mattias Karlsson, vd och ägare av Rörfokus Gävle, till VVS-Forum.

Rörfokus har säte i Gävle, men är också verksamt i Sandviken, Uppsala och Stockholm. I Gävle och Sandviken utför Rörfokus badrumsrenoveringar som totalentreprenör och samordnar rivning, bygg, kakel, el, målning och VVS.

I Sandviken har Rörfokus just nu generalentreprenad på ombyggnad av stadshuset. Företaget byter samtliga installationer inom avlopp, vatten, värme och kyla. Arbetet har nyligen påbörjats och ska vara klart januari 2019.

I våras förvärvade Rörfokus Sandviken Kakel & Golv AB, inriktat på stambyten i egen regi.

Rörfokus senaste satsning är en webshop som startade i somras i liten skala, men som ska expandera. Nu i höst har Rörfokus också lanserat ett eget varumärke på badkar, badrumsmöbler och blandare.

Hösten 2017 planerar Rörfokus att öppna en 300 m2 stor badrumsbutik i den egna fastigheten i Gävle.

FAKTA/Gasellföretag

  • Ett gasellföretag har enligt Dagens Industris kriterier:
  • En omsättning som överstiger 10 miljoner kronor och minst tio anställda.
  • Minst fördubblat sin omsättning, om man jämför det första och det senaste räkenskapsåret.
  • Ökat sin omsättning varje år de senaste tre åren.
  • Ett samlat rörelseresultat för de fyra räkenskapsåren som är positivt.
  • I allt väsentligt vuxit organiskt, inte genom förvärv eller fusioner.
  • Sunda finanser.