Logga in

Får infrastrukturavtal värt miljoner

Publicerad
25 okt 2016, 08:51

Trafikverket förlänger och utökar samarbetet med installationsbolaget. Det nya avtalet är värt 23 miljoner kronor.

Caverion och Trafikverket har tecknat avtal värt 23 miljoner kronor som sträcker sig över två år med option på förlängning i ytterligare två plus två år. Uppdraget omfattar tekniska installationer i vägar och tunnlar i Stockholmsområdet däribland Essingeleden, Häggviksleden och Norrortsleden, Södra länken, Muskötunneln samt Norra länken.

Uppdraget gäller även löpande arbeten som exempelvis förbättringar och moderniseringar av befintliga installationer. Caverion har sedan 2011 haft ett liknande uppdrag av Trafikverket och det nya avtalet innebär att samarbetet utökas.

– Avtalet innebär en vidareutveckling och fördjupning av den redan goda relationen mellan Trafikverket och Caverion. Det här uppdraget kräver hög kompetens och erfarenhet av bland annat projektledning, genomförande och eldriftsansvar och jag är övertygad om att vi kommer leva upp till kundens krav och förväntningar, säger Mikael Smedborn, distriktschef Caverion Managed Services Mitt, i ett pressmeddelande.

Avtalet täcker teknikområdena VVS, kyla och automation. Tjänsteområden som omfattas är design, konstruktion och ”managed operations”.