Sprinklerinstallatör klar för J-huset på Akademiska

Publicerad 6 sep 2016, 10:01

En sprinkleraktör med representation på sex svenska orter har fått entreprenaden i nya J-huset på Akademiska sjukhuset i Uppsala. 

BST Brandskyddsteamet utför sprinklerinstallationerna inom ”J-huset” på Akademiska sjukhuset i Uppsala. Ordervärdet är cirka 16 miljoner kronor.

– Att vi får detta förtroende visar på en bredd och en styrka inom vår organisation och att vi bevisat för marknaden att vi levererar god kvalitet i projekt av den här storleken. Vi stärker ytterligare vår position i regionen som den ledande aktören inom projektering och installation av sprinklersystem, säger projektansvarige Johan Sjögren i ett pressmeddelande.

Byggherre är Landstinget i Uppsala och BST:s beställare är Skanska Sverige. Byggnaden är cirka 60 000 m².

I uppdraget ingår installation av cirka 7 500 sprinkler, sprinklercentral, sex sektioner varav två sektioner pre-actionsystem samt ett projektspecifikt övervakningssystem.

Produktionsstart är beräknad till oktober i år och hela projektet ska stå färdigt 2018. Bravida har VS-entreprenaden och Gunnar Karlsen Sverige ventilationsentreprenaden. ÅF är VVS-projektör.

BST Brandskyddsteamet har huvudkontor i Stockholm. Etableringar finns även i Uppsala, Linköping, Örebro, Göteborg och Växjö.

Läs mer om projektet>>