Ny vd för Umia i Umeå

Publicerad 12 sep 2016, 10:29

Det kraftigt expanderande installationsföretaget Umia, som grundades i Umeå för sex år sedan, rekryterar en ny, lokal vd i Umeå från konkurrenten.
– Vi är mycket nöjda med rekryteringen, säger koncernchefen Martin Hörnquist i ett pressmeddelande.

Den tidigare vd:n och grundaren Martin Hörnquist väljer att helt fokusera på expansionen i Sverige och lämnar över vd-uppdraget lokalt i Umeå till Ingemar Sjöström, som närmast kommer från vd-posten på Francks Kylindustri i Stockholm.

– Ingemar Sjöström kan branschen och vet hur man leder komplexa organisationer. Säkert har han också bra idéer på hur företaget bygger vidare på Umiamodellen och kan utveckla nya energioptimeringsprojekt och långsiktiga servicemodeller, säger Martin Hörnquist.

Ingemar Sjöström är 48 år och har lång erfarenhet från ledande befattningar i energibranschen. Ingemar Sjöström har tidigare arbetat som branch manager i elva år för Johnson Controls/York, ett globalt företag som levererar produkter och tjänster för fastighetsautomation och kyla. Han har även arbetat på Teknikinstallationer och hos ventilationsföretag som Isenta och ABB Fläkt.

– Efter fem år i Stockholm, känns det bra att komma hem till Umeå-trakten igen, säger Ingemar Sjöström. I grunden är jag en norrlänning som trivs i skog och mark på fritiden och att arbeta med professionella människor i jobbet. Umia har gjort en fantastisk resa och är verkligen en snackis i branschen.

På relativt kort tid har Umia-koncernen etablerat verksamhet i Umeå, Luleå, Uppsala, Malmö och Stockholm. I höst drar man även i gång i Skellefteå. Andra orter kan också vara aktuella, enligt Umia. Företaget levererar installationslösningar inom energi-, el-, fläkt-, rör-, regler- och sprinklerteknik. Umia har utvecklats till ett av landets snabbast växande installations- och serviceföretag. Sedan starten 2010 har man vuxit från fyra medarbetare till över 300 runt om i landet.

– Etableringen på nya orter har slagit mycket väl ut. Orderstockarna växer snabbt och det krävs att vi i koncernledningen för Umia Sweden AB fokuserar på det övergripande arbetet för hela riket, säger Martin Hörnquist.