Logga in

Därför gillar läsarna VVS-Forum

Publicerad
9 mar 2021, 13:56

Trovärdig. Aktuell. Och branschledande. Så är VVS-Forum när vi frågar läsarna i en ny undersökning.

VVS-Forum når ut brett i branschen: 20 000 mottagare av nyhetsbrevet, webbjournalistiken når 50 000 personer per månad och varje nummer av papperstidningen läses av 31 000 intresserade.

Chefredaktören bjuder nystartade VVS-företagaren Emil på tårta

– Vi har mycket kontakt med våra läsare, bland annat i sociala medier, för att veta att vi bevakar just de frågor som läsarna är intresserade av och att vi skriver om dem på ett lättillgängligt och engagerande sätt. Vår läsarundersökning visar att vi lyckas och stärker oss i vårt fortsatta arbete, säger chefredaktören Fredrik Karlsson.

Sju av tio svarar att de läser mer än hälften av innehållet och de är positivt inställda till tidningen.

90 procent ger tidningen betyget ganska bra eller mycket bra. De beskrivningar som flest tycker stämmer in är branschledande, trovärdig och aktuell.

– Vilket gott betyg! Det här är ju precis vad vi vill vara, säger Fredrik Karlsson, som även gläds åt fina siffror på systertidningen Elinstallatören.

Läsarundersökningen gjordes av Smart Company på uppdrag av VVS-Forum under 2020.

Noterbart från undersökningen är att läsarna även uppskattar annonserna.

Chefredaktören möter Kjell-Åke Henriksson på JM: ”Grossister tillför inte så mycket”

Åtta av tio säger att de observerat annonserna i tidningen. En femtedel svarar att de har köpt något som har annonserats om i tidningen.

– Det är bra siffror och visar att annonserna har effekt, säger Thomas Juréhn, vd på Smart Company och ansvarig för undersökningen.

Andra uppgifter som Thomas Juréhn tycker är värda att förmedla till annonsörerna: läsarna gillar att läsa om nya produkter och 84 procent av läsarna har inflytande över inköpsbeslut.

– Vi har också kommit fram till att VVS-Forum når delvis olika publik i olika kanaler så med dessa sammantaget när man riktigt brett i VVS-branschen, säger Thomas Juréhn.

Tidningen har haft koll på VVS-branschen i 89 år och kommer att fortsätta med det.

– Det sker en ständig utveckling av teknik, metoder och prylar. Och branschen kommer att bli ännu hetare, inte minst då man ska stå för de tekniska lösningarna när vi ställer om till ett mer hållbart samhälle, säger Fredrik Karlsson.