Logga in

Finsk geoenergikoncern växer i Sverige

Publicerad
30 sep 2016, 15:56

En finsk geoergikoncern växer i Sverige genom att köpa Upplands Borrteknik.

Rototec-koncernen stärker sin position i Sverige genom genom att i dag förvärva Upplands Borrteknik i Norrtälje. Upplands Borrteknik omsatte förra året cirka 19 miljoner kronor med fem anställda.

– Geoenergin i Norden växer kraftigt och det är viktigt att hela tiden vara i framkant och utveckla branschen, vara lyhörd för kundernas behov och följa marknadens utveckling. Genom förvärvet stärker vi Rototecs position i Sverige och har en stark grund för fortsatt utveckling. Vi kommer att göra fler liknande förvärv, vi ser det som en naturligt steg i att konsolidera marknaden, säger Rototecs vd Mikko Ojanne i ett pressmeddelande.

Upplands Borrteknik ingår efter förvärvet i Rototec-koncernen med verksamhet i Finland, Norge och Sverige. Företagets ägare och vd Mikko Wedín går in som aktieägare i Rototec och de anställda kommer framöver arbeta inom Rototecs organisation.

– Vi har haft en bra tillväxt lik Rototec i mindre skala, för vår del var det ganska naturligt att tillhöra Rototec med tanke på deras kraftiga tillväxt och det passar oss. Vi kommer tillsammans att växa inom geoenergin, säger Mikko Wedín.

Rototec grundades 2007 och omsatte förra året cirka 31 miljoner euro (300 miljoner kronor).