Caverion moderniserar galleria i Varberg

Publicerad 10 jun 2016, 16:02

Två nya våningar och en rad butiker och kontor ska tillkomma när gallerian Trädgården mitt i Varberg moderniseras och byggs ut. Caverion har varit delaktiga ända från planeringsstadiet och har i juni börjat leverera installationer inom teknikområdena VS, ventilation, kyla, el, informations- och kommunikationsteknik, säkerhet och skydd och automation. Ordervärdet är cirka 23 miljoner kronor.

Projektet beräknas pågå till juni 2017. Därefter inleds ett serviceavtal som sträcker sig i fem år. Gallerian kommer att hållas öppen under hela ombyggnationen.

– Att utföra ett uppdrag av den här omfattningen under pågående drift ställer en hel del extra krav på logistik och planering. Därför är vi särskilt glada över förtroendet att leverara en helhetslösning som omfattar alla steg från inledande planering till utförande och efterföljande underhåll. Jag ser fram mot att ytterligare fördjupa den redan goda relationen med en viktig kund, säger Jonas Henricsson, distriktschef Caverion i Halland, i ett pressmeddelande.

Caverions uppdragsgivare är Serneke Bygg och slutkunden är Coop.