Helhetsinstallation i Helsingborg

Publicerad 10 maj 2016, 09:43

Bravida ska installera VVS och el när Helsingborgs stadsdelscentrum Söderpunkten byggs om. Uppdragsgivare är Skanska och projektet har ett ordervärde på drygt 60 miljoner kronor. 

I Söderpunkten kommer det att finnas butiker, restauranger, caféer och nöjen.

– Det är ett komplicerat projekt med både ombyggnad och nybyggnad, och vi såg en trygghet i att välja Bravida. Med dem får vi en helhetslösning. Utöver själva installationerna tillhandahåller de en installationssamordnare. Vi har jobbat med Bravida många gånger tidigare, men det är första gången vi köper helheten. Det känns positivt, säger Andreas Andersson, projektansvarig på Skanska, i ett pressmeddelande.

Projektet ställer höga krav på installationssamordningen eftersom det handlar om olika lokaltyper med olika slutkunder.

– Detta är ett väldigt spännande projekt. Eftersom vi samordnar installationerna behöver kunden bara ha en samarbetspartner i affären, samtidigt som vi på Bravida får bättre kontroll över alla funktioner i fastigheten. Vi ser fram emot att arbeta tillsammans både med Skanska och med Jefast och deras hyresgäster, säger Jerker Remison, regionchef, Bravida region Helsingborg.

Bravida påbörjde installationsarbetet i mars, med planerat färdigställande i december 2017. Som mest kommer ett tjugotal av Bravidas medarbetare att delta i projektet.