Esbe hämtar ny vd från Nibe

Publicerad 26 maj 2016, 11:26

Peter Cerny har tillträtt som ny vd för ventil- och ställdonstillverkaren Esbe med huvudkontor och fabrik i småländska Reftele. Han kommer från Nibe Industrier i Markaryd, där han de senaste fyra åren varit ansvarig för alla utländska försäljningsbolag.

Peter Cerny är civilingenjör med inriktning på industriell ekonomi och har under de senaste 27 åren arbetat som försäljningschef, marknadschef, divisionschef och vd. På Nibe har han varit i åtta år.

– Genom mitt arbete på Nibe har jag fått en god kännedom om den internationella marknad som Esbe verkar på. Nibe har de senaste åren haft en stark omsättnings- och resultatutveckling och det är något som har präglat mig. Försäljningstillväxt och resultatfokus är otroligt viktiga för ett bolags utveckling, säger Peter Cerny i ett pressmeddelande.

Esbe har drygt 200 anställda och omsätter cirka 350 miljoner kronor. Försäljning bedrivs genom egna säljbolag i Norden, Tyskland, Frankrike, Italien, Österrike, Polen, Turkiet och Tjeckien. Återförsäljare finns i ytterligare 20 länder.

– Esbe är ett av de absolut finaste bolagen i vår region, med en 110-årig historia och det är ett stort ansvar att förvalta det vidare. Långsiktighet, kvalitet, omtanke och resultat är några av de kärnvärden och prioriteringar som Esbe arbetar utifrån. Enkelhet, sunt förnuft och ett jordnära arbetssätt tycker jag är viktigt när vi ställer in den framtida kompassriktningen. Jag känner mig slutligen mycket glad och stolt över att ha fått styrelsens förtroende att tillsammans med alla medarbetare leda Esbe in i framtiden, säger Peter Cerny.