Logga in

10 höjdpunkter från Nordbygg

Publicerad
29 apr 2024, 11:38

Bäverbasket, bocknycklar och värmepumpar – det är några av punkterna som tog sig in på listan. Här summerar vi Nordbygg i tio punkter.

10. Bäverbasket

Kiwa, certifierar och kvalitetssäkrar – och bjöd även på skånska äpplen och bäverbasket i montern.

9. Sammankopplade system

Fastighetsautomation. ventilation, värmesystem och varmvattenberedning, allt finns i samma paket. Det har aldrig varit så tydligt att systemen samverkar.

8. WC

En smart wc-stol från 1960 syntes i VVS-museets monter. En ny modell från Geberit hade enorm sugkraft. Och så anade vi bänkskivor gjorda av gamla toaletter

7. Tårtan

VVS-Forum bjöd på tårta och fick många fina samtal med läsare.

6. Influencers

Tik tokaren Shemzi Mejzini syntes berätta om Vatette hos Gustavsberg, skidåkaren Anders Södergren fanns hos Thermia – och Rörmokarläraren visade bocknycklar. Det är bara några av alla kända ansikten i montrarna.

5. Verktygen

Ridgids minsta pressverktyg, en rensmaskin som drivs med skruvdragare och bocknycklarnas porsche – några exempel på rörmokarverktyg.

4. Längdskidor

Chefredaktören hann med 141 meter på 30 sekunder i stakmaskinen i en monter och vill gärna lite självbelåtet ha det noterat.

3. Värmepumpar

Stora etablerade aktörer och nykomlingar – alla fanns med stora och välbesökta montrar.

2. Kyla

Nordic Climate Group satsade stort med monter och det snackades naturliga köldmedier på scenen. Även hos utbildningsbolaget INSU frågades efter kylcertifikat. 

1. Bockning

Det bockades i montrar och på scen, det bockades av rörisar och redaktörer – det spreds sann glädje.

Hör när listan listan presenteras och diskuteras live av Fredrik Karlsson och Sofie Båtmästar från VVS-Forum och Hans Söderström från Installatörsföretagen: