Assemblins vd slutar

Publicerad 16 maj 2016, 08:21

Mats Jönsson lämnar vd-posten i Assemblin den 1 juni och blir åter ”senior industry expert” hos ägaren, riskkapitalbolaget Triton. Finansdirektören Roger Axelsson blir tf vd i Assemblin tills en ny vd har rekryterats.

Mats Jönsson har varit vd för bolaget sedan november 2015.

”Koncernen har under denna tid bland annat utvecklat gemensamma processer för att på bästa sätt tillvarata synergier i såväl marknad som inköp och dessutom etablerat ett nytt varumärke, Assemblin”, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Arbetet med att etablera Assemblin Academy har också påbörjats för att kunna erbjuda utveckling av skickliga ledare inom bolaget.

Verksamheten i Assemblin drivs i de fem specialiserade dotterbolagen: Assemblin El med Fredrik Allthin som vd, Assemblin VS med Lennart Petersson som vd, Assemblin Ventilation med Håkan Ekvall som vd, Assemblin Norge med Torkil Skancke Hanson som vd och Assemblin Finland med Teemu Hausen som vd.

”De specialiserade bolagen kommer att drivas i nära samverkan för att kunna erbjuda våra kunder konkurrenskraftiga helhetslösningar såväl tekniskt som prismässigt”, uppger Assemblin.

En ny vd kommer att rekryteras och fram till dess kommer CFO Roger Axelsson att vara tf vd för Assemblin Holding.