Logga in

Två pilotuppdrag för Sprinklerbolaget

Publicerad
29 apr 2016, 16:13

Sprinklerbolaget med huvudkontor i Västerås rapporterar om två nya uppdrag där systemen Quell respektive Vortex installeras i Sverige för första gången. Det är också den första installationen av Vortex i Europa.

Sprinklerbolagets nystartade Värmlandskontor har redan handlat upp projekt till ett ordervärde av cirka 4 miljoner kronor. Utöver det har företaget fått order på totalt cirka 44 miljoner kronor, bland annat i Halmstad, Kristianstad och Nässjö.

Ett av de nya uppdragen är att på totalentreprenad installera en aktiv släckanläggning inom Martin & Serveras nya lager på 36 000 m² i Enköping. Ordervärdet är cirka 12 miljoner kronor. Kyl- och frysdelar ska skyddas med det nya släcksystemet Quell.

– Det är den första Quell-installationen i Sverige och den största i Europa, uppger Daniel Ryström, delägare i Sprinklerbolaget och platschef på Västeråskontoret.

Släcksystemet är anpassat för kyl- och fryslager och ger kunden maximal lagring med minimal risk för skador på godset. Det uppnås bland annat genom att sprinkler endast behöver installeras i taket och inte i lagringsställ.

Arbetena startade i förra veckan och pågår resten av året. 

Första installationen i Europa 

Dessutom har Sprinklerbolaget fått den första ordern på det nya hybridsläcksystemet Vortex. Det är den första installationen i Europa och den beräknas starta i juni.

– Projektet utförs i Helsingborg för en kund som har verksamhet inom värdepappershantering, men kundens namn är hemligt, säger Daniel Ryström.

Släckmedlet i Vortex är framtaget för att skydda känsliga zoner, som datarum, generatorer och arkiv. Det förstör inte elektronisk utrustning.

Installationen tar tre veckor och ordervärdet är 300 000 kronor.

– Släckmedlet i Vortex är framtaget för att skydda känsliga zoner, som datarum, generatorer och arkiv. Det förstör inte elektronisk utrustning när det släcker, berättar Daniel Ryström.

Läs mer om Sprinklerbolaget i nästa nummer av VVS-Forum, 5/2016, som kommer ut den 27 maj. Prenumeration kan tecknas här.