Logga in

Segulah köper majoriteten i Sandbäckens

Publicerad
14 apr 2016, 09:05

Riskkapitalbolaget Segulah förvärvar 65 procent av Sandbäcken-koncernen. Segulah ägde NVS 2002–2006 där Sandbäckens styrelseordförande Håkan Bergqvist blev vd 2005.

Sandbäckens har expanderat kraftigt de senaste åren. Under 2015 etablerade sig företaget på nio nya orter och ökade omsättningen med 50 procent till 647 miljoner kronor. Samtidigt förbättrades vinstmarginalen, uppger Sandbäckens i ett pressmeddelande. Nu tas Segulah in som majoritetsägare för att möjliggöra fortsatt snabb expansion.

– Segulah kommer att ha en viktig roll i att stödja Sandbäckens fortsatta tillväxt. Deras kompetens och erfarenhet från tidigare investeringar, i kombination med vår expertis, stärker vår pågående expansion, säger styrelseordföranden Håkan Bergqvist i pressmeddelandet.

Håkan Bergqvist blev vd för VS-installatören NVS 2005, året innan Segulah sålde bolaget till riskkapitalbolaget Triton. 2008 blev holländska Imtech ny ägare till NVS.

Vår bestämda övertygelse är vi ska fortsätta Sandbäckens resa, framåt och uppåt, hela tiden genom att prioritera lönsamhet före volym. 

Sandbäckens är en ledande VS-entreprenör med en växande verksamhet inom sprinklersystem och industriservice. Bolaget grundades i Linköping 1993 och har idag cirka 400 anställda och dotterbolag på 17 orter i Sverige.

– Vår bestämda övertygelse är vi ska fortsätta Sandbäckens resa, framåt och uppåt, hela tiden genom att prioritera lönsamhet före volym. För att långsiktigt säkra vår position och expansion och för att fortsatt kunna rekrytera nya medarbetare krävs en stark och engagerad ägare. Det tycker vi att Segulah är, säger Sandbäckens koncernchef Arne Rydberg.

Segulah, som grundades 1994, är ett private equity-bolag som ”inriktar sig på lönsamma investeringar i medelstora företag som leds av engagerade och ambitiösa företagsledningar”.

– Vi ser fram emot att tillsammans med nuvarande ägare fortsätta att utveckla och växa bolaget både organiskt och genom förvärv, säger Percy Calissendorff, partner på Segulah.