Logga in

Imtech byter namn till Assemblin

Publicerad
15 mar 2016, 09:30

I april byter Imtech Nordic namn till Assemblin. Det nya varumärket markerar att nästa steg i utvecklingen tas med nya ägare, uppger bolaget i ett pressmeddelande.

Namnet Assemblin är en sammansättning av assembly och installation. Assembly har flera betydelser, dels montera samman, dels en samling av människor.

”Assemblin tydliggör vår styrka som en komplett installations- och servicepartner och representerar bolaget och våra mer än 5 000 professionella medarbetare i Sverige, Norge och Finland bättre”, skriver bolaget i pressmeddelandet.

Processen med att byta namn och omprofilera Imtech till Assemblin påbörjades med en varumärkesundersökning hos kunder, potentiella kunder och medarbetare i alla tre länder hösten 2015. Efter utveckling av varumärkesplattform inleddes arbetet med omprofilering av Imtech vid årsskiftet och kommer praktiskt att genomföras i april.

– I detta skede är det viktigt att lyfta fram våra medarbetare som är den avgörande skillnaden, grunden till vår framgång och därmed vårt verkliga varumärke. Vårt nya namn och logotyp är bara symboler för vad vi genom våra medarbetare står för, säger Imtech Nordics informations- och marknadschef Thomas Rebermark och fortsätter:

– Att genomföra processen med omprofilering i omgångar innebär att vi kunnat ge våra kunder och medarbetare en övergångsperiod där de nu fått chansen att lära känna och ta in det nya namnet. I april tar vi på vår helt nya kostym genom att omprofilera allt i hela bolaget. Kontor, bilar, kläder, webb, brevmallar, med mera.

Bolagets vision är att vara det ledande nordiska installations- och serviceföretaget och sina kunders förstahandsval genom att leverera de mest effektiva lösningarna utformade av branschens bästa medarbetare.

– Med goda marknadsförutsättningar kan vi med glädje konstatera att vi har de medarbetare och den verktygslåda som behövs för att ta den positionen. Nu med ett namn som bättre representerar oss, säger Imtech Nordics vd och koncernchef Mats Jönsson.