Logga in

Studenter behövs till projekt i Tanzania

Publicerad
19 feb 2016, 10:08

Nu finns en projektgrupp klar för ett vattenprojekt i Tanzania som drivs av Ingenjörer utan gränsers. Utöver projektgruppen söks nu studenter med inriktning på vattenresursteknik som kan hjälpa till att undersöka vattenkvalitet och vattenkvantitet, meddelar Bengt Dahlgren AB i ett pressmeddelande.

Under våren ska projektgruppen arbeta på plats i byn Chonyonyo i Ingenjörer utan gränsers vattenprojekt ”sustainable water outtake”. Byn ligger i området Kargawe i Tanzanias nordvästra hörn som gränsar till Uganda, Rwanda och Viktoriasjön.

Det är Matilda Perborn på Bengt Dahlgren som satt ihop projektgruppen, med medlemmar från Ingenjörer utan gränser, yrkesverksamma inom VVS och studenter, som ska arbeta på plats i Tanzania under våren.

– Projektgruppen är nu klar och nästa utmaning blir att reda ut vilka resurser som finns i Tanzania. Vi siktar på att skapa en långsiktig hållbar lösning för vattenförsörjningen i området så att service och underhåll kan ske med lokala resurser, säger Matilda Perborn, i ett pressmeddelande.

Utöver projektgruppen finns det möjlighet för fler studenter att delta i projektet och som vill göra sitt examensarbete med inriktning på vattenresursteknik.

– Det behövs personer som vill hjälpa till att undersöka vattenkvalitet och vattenkvantitet, alltså hur mycket vatten som finns i området. Detta är en väldigt bra chans för studenter som vill att få möjlighet att arbeta i Tanzania och med utmanande vattenprojekt, säger Matilda Perborn.

Intresserade av att göra examensarbete i Tanzania och med vattenprojektet ”sustainable water outtake” kan kontakta Matilda Perborn.

Läs mer om projektet hos Ingenjörer utan gränser.