ÅF köper VVS-Byrån i Växjö

Publicerad 18 dec 2015, 13:56

ÅF förvärvar vid årsskiftet VVS-Byrån i Växjö. VVS-Byrån har nio medarbetare och omsatte drygt 7 miljoner kronor det brutna räkenskapsåret 2013/2014.

VVS-Byrån arbetar framför allt med konstruktion av VVS- och kyllösningar samt energieffektivisering av kommersiella fastigheter, vårdbyggnader, industrilokaler, skolor och bostäder, uppger ÅF i ett pressmeddelande.

– Detta är ett viktigt förvärv för vår fortsatta expansion i Växjö och sydöstra Sverige, kommenterar Björn Qvist, affärsområdeschef för ÅF Buildings i pressmeddelandet.

Bland kunderna finns VVS-installatörer, bygg- och fastighetsbolag samt husfabrikanter.

– Samgåendet med VVS-Byrån kommer att förstärka vår lokala kapacitet för större helhetsåtaganden mot byggsektorn i regionen. Vi känner varandra väl sedan tidigare och jobbar redan tillsammans i flera uppdrag. De har duktiga medarbetare och ett gott renommé bland sina kunder, säger Jonas Lindqvist, som är ÅF Buildings marknadsområdeschef i Växjö.

VVS-Byrån integreras i ÅF:s division Infrastructure.

– Växjö-regionen är en av Sveriges mer expansiva, med stora planerade investeringar inom bostäder, skolor, vårdbyggnader och infrastruktur. Genom samgåendet med ÅF kan vi ännu bättre stödja våra befintliga kunder inom fler teknikslag än VVS, samtidigt som vi får tillgång till en betydligt större kundbas. Vår spetskompetens inom medicinska gaser är efterfrågad i ÅF:s många sjukhusprojekt, säger VVS-byråns vd Jörgen Ottman som under våren blir sektionschef på ÅF i Växjö.