Ny vd för Imtech VS-teknik

Publicerad 4 nov 2015, 15:22

Lennart Petersson har utsetts till ny vd för Imtech VS-teknik med omedelbar verkan. Nuvarande vd Lars Nilsson, har beslutat sig för att lämna posten med hänsyn till det skede Imtech för närvarande befinner sig i, skriver Imtech Nordic i ett pressmeddelande.

Lennart Petersson har över 20 års erfarenhet från ledande befattningar inom VS-segmentet. Som tidigare vd för Imtech VS-teknik har han därutöver gedigen erfarenhet av att leda verksamheten och ett väletablerat nätverk. Lennart Petersson tillträder i morgon, den 5 november.

– I vårt arbete med att vidareutveckla Imtech VS-teknik är det viktigt med branscherfarenhet kombinerat med nytänkande. Kriterier som Lennart på alla sätt uppfyller. Med stort förtroende för vad Lennart kan bidra med ser jag fram emot att överlåta ansvaret för bolagets kommande utveckling i hans händer, säger Imtech Nordics nytillträdde vd och koncernchef Mats Jönsson i pressmeddelandet.

Lars Nilsson, som tillträdde i mars i år, har beslutat att lämna vd-posten med omgående verkan.

– Med respekt för affären och alla medarbetare i Imtech VS-teknik, i kombination med att bolaget står inför nästa fas med nya ägare, har jag kommit till den insikten att någon med större branscherfarenhet är mer lämpad att leda bolaget, motiverar Lars Nilsson sin avgång.