Ny Imtech-vd efter slutfört Tritonköp

Publicerad 3 nov 2015, 09:01

Triton fonder har nu fullbordat förvärvet av Imtech Nordic genom förvärv av samtliga aktier i bolaget från Waterval BV. Parterna har enats om att inte lämna ut inköpspriset. Ny styrelse är utsedd och ny vd för Imtech Nordic, med omgående tillträde, blir Mats Jönsson.

– Vår ambition är att skapa stabilitet, stödja företagsledning och medarbetare på Imtech Nordic genom att investera i bolagets tillväxt och utveckling. Vi ska bidra med våra strategiska insikter och kunskaper såväl från tjänstesektorn som från operationell styrning. Vi ser fram emot att arbeta tillsammans med företagsledningen och den nya styrelsen i byggandet av ett ännu starkare företag, säger Peder Prahl, Director of the General Partner för Triton Fonder, i ett pressmeddelande.

Den nya styrelsen för Imtech Nordic AB består av Lars-Ove Håkansson (ordförande), Carl Johan Falkenberg (ledamot) och Young Kim (ledamot). Med omgående verkan tillträder Mats Jönsson som vd och koncernchef för Imtech Nordic. Han har tidigare varit koncernchef för Coor Service Management, och har många års erfarenhet från ledande befattningar inom Skanska.

– Jag är både hedrad och glad åt förtroendet att få leda ett så spännande och kunnigt bolag. Det är med stolthet jag ser fram emot att bli en del av Imtech Nordic. Första tiden kommer jag ägna åt att lära känna bolaget, och medarbetare för att tillsammans med företagsledningen sedan forma vägen framåt. Jag vill samtidigt passa på att tacka Håkan Kirstein som, i rollen som interims-vd, bidragit till att bolaget har hållit en stabil kurs under en turbulent period, säger Mats Jönsson.

– Mitt uppdrag som interims-vd för Imtech Nordic har varat i 17 månader. Det är en längre period än vad som var sagt från början och jag har nu valt att inte förlänga mitt kontrakt. Det har varit en spännande och lärorik tid i en, för mig, ny bransch. Med den turbulens som varit är jag glad för att alla engagerade medarbetare nu fått en stabil ägare i Triton och en erfaren och mycket kompetent koncernchef. Det finns alla möjligheter till fortsatt framgång för verksamheten och det känns extra bra att kunna lämna över stafettpinnen till just Mats Jönsson, säger Håkan Kirstein.