Nibe integrerar Sol & Energiteknik

Publicerad 11 nov 2015, 10:01

Nibe har beslutat att integrera verksamheten i dotterbolaget Sol & Energiteknik i Huskvarna. Verksamheten flyttar nu till huvudkontoret för affärsområdet Nibe Energy Systems i Markaryd. 

Integrationen är ett led i den satsning på solprodukter som görs inom Energy Systems, uppger Nibe. Bolaget Sol & Energiteknik är sedan 1 juli i år integrerat i Nibes försäljningsorganisation i Markaryd, men kommer fortsätta bedriva viss verksamhet i Huskvarna fram till årsskiftet 2015/2016.

– Verksamheten kommer att leva kvar men vi gör en geografisk flytt av den till Markaryd, säger Kjell Ekermo, affärsområdeschef för Nibe Energy Systems, till VVS-Forum.

 – Genom att vi får in verksamheten under vår hatt i Markaryd kan tekniken användas mer med våra produkter till hustillverkare. Vi kan också visa produkterna ut mot världen på ett annat sätt. Vi kommer också att använda Nibes namn vid marknadsföringen av produkterna, fortsätter Kjell Ekermo.

Fem anställda på Sol & Energiteknik berörs av förändringen. Klart är att tekniske säljaren Sven Hallbäck fortsätter inom Nibe. Peter Johansson, som tillsammans med brodern och vd:n Stefan grundade Sol & Energiteknik 2003, började i september på Solar Supply i Karlshamn.

Sol & Energiteknik förvärvades av Nibe 2009. Företaget är specialiserat på solenergikonsultation samt försäljning av solvärmesystem och solpaneler på framför allt den svenska marknaden. Bland produkterna ingår solfångaren Intelli-heat.

Förra året omsatte Sol & Energiteknik cirka 17 miljoner kronor med fem anställda.