Logga in

KVT gasellvinnare i Värmland igen

Publicerad
13 okt 2015, 10:01

För andra året i rad har Klimat och VVS-teknik (KVT) i Hammarö utsetts till gasellvinnare i Värmlands län. Ödmjukhet, bredd och levande ljus är faktorer bakom tillväxten på 1 063 procent, skriver tidningen Dagens Industri (DI) som står bakom tävlingen. 

KVT omsatte cirka 49 miljoner kronor det brutna räkenskapsåret 2013/2014 med 35 anställda. Företaget har sedan 2011 vuxit från 4 miljoner kronor i omsättning och tre anställda. Nu har KVT 45 anställda, uppger DI.

I företagets gula plåtklädda fastighet i Hammarö utanför Karlstad brinner blockljus i köket. Dessutom tänds värmeljus på borden varje morgon klockan 6.30, en halvtimme innan montörerna börjar jobba och lysrören hålls släckta.

– Det måste vara lite mysigt. Alla måste känna sig välkomna på morgonkvisten. Det ska kännas gött att komma hit. Då ska det inte vara för skarpt ljus, säger Eric Salomonsson, delägare och ansvarig för ventilation och mysstämning, till DI.

VVS och styr 

2012 köpte Eric Salomonsson och Rolf Bryntesson in sig i Anders Torehammars rörfirma, som bytte namn till Klimat och VVS-teknik. I verksamheten ingår nu även styr och regler. Rolf Bryntesson är ansvarig för företagets kunder i västra Värmland genom kontoret i Arvika.

De tre företagarna pekar ut ödmjukhet som en viktig framgångsfaktor, skriver DI.

– En chef är en person som behöver andra, läser Eric Salomonsson från en skylt som hänger i korridoren.

En tredje nyckel till tillväxten är bredden.

– Att vi har alla grenar. Du får en entreprenör, inte tre eller fyra, säger Anders Torehammar till DI.

Viktigt är också servicetänkandet, att tänka två, tre steg i förväg. 

KVT fortsätter att expandera. Den gamla verkstaden ska bli lager och det intilliggande kallgaraget byggs om till en ny större verkstad, skriver DI.

Gasellfester under oktober och november

Tidningens gasellfester inleddes förra veckan i Falun med Värmlands, Dalarnas och Gävleborgs län. På andra plats i Värmland kom solcellsinstallatören Nordic Solar Sweden i Årjäng med en tillväxt på 328 procent. 

I Dalarna kom Ludvikaföretaget P & V Rörsvets på 17:e plats efter att ha vuxit 143 procent. På 21:a plats i samma län kom Dalab Dala Luftbehandling i Mockfjärd med en tillväxt på 130 procent.

Den 30 november på Gasellgalan i Stockholm avslöjas vilka företag som blir Supergasell, Maratongasell och Digital Gasell i Sverige.

Läs mer om DI Gasell>>