Logga in

Sandbäckens satsar på industri

Publicerad
18 maj 2015, 10:51

Sandbäckens fortsätter att expandera. Nu startar koncernen ett nytt affärsområde – Sandbäckens Industri. Det nya affärsområdet kommer att rikta in sig mot industrisektorn och fjärrvärmeprojekt i Mellansverige.

Första etableringsort är Västerås och vd för Sandbäckens Industri Mitt AB blir Michael Eklund som senast kommer från Caverion där han varit distriktschef.

– Etableringen i Västerås med det nya affärsområdet är en viktig strategisk satsning framåt och vi räknar med att vara 15 personer i Västerås till årsskiftet. Vid sidan av Michael Eklund som vd har vi också anställt Magnus Runesson, även han kommer från Caverion där han varit installationschef, säger Arne Rydberg, koncernchef, i ett pressmeddelande.

Ytterligare en satsning som företaget nyligen gjort är att stärka upp controller-funktionen i hela koncernen genom att rekrytera Bo-Staffan Andersson från Imtech. Ännu en rekrytering från Imtech är Stefan Johansson som kommer att bli produktionschef för Sandbäckens i Växjö.

– För att lyckas expandera i den takt vi gör är det viktigt att hela tiden utveckla organisationen. Därför är vi glada att ha lyckats så väl i rekryteringen av såväl Michael och Magnus som Bo-Staffan och Stefan, som alla fyra är tunga namn i branschen, säger Arne Rydberg.

Sandbäckens har en uttalad tillväxtstrategi och under förra året ökade företaget omsättningen med närmare 40 procent till 428 miljoner kronor samtidigt som man fyrfaldigade vinsten. I år räknar man med att nå 550 miljoner kronor i omsättning.