Logga in

Ekobyggmässan växer

Publicerad
27 mar 2015, 11:52

Intresset för den kommande Ekobyggmässan på Kistamässan i Stockholm är stort och arrangörerna Sweden Green Build Council (SGBC), utökar därför hallytan med 50 procent.
– Vi kommer att fylla mässhallen väl, säger Karin Moberg, projektledare för Ekobyggmässan, i ett pressmeddelande. 

Den nu aktuella Ekobyggmässan, som pågår 30 september–1 oktober, är den andra i ordningen. Förra gången, 2013, var det premiär och Bengt Wånggren, vd på SGBC, presenterade då Ekobygg som ”det största miljö-eventet i Sverige”.

2013 kom det uppskattningsvis 1 500 besökare på mässan och 700 deltagare på den anslutande konferensen.

– I dag är det företagen som driver utvecklingen. Byggherrarna tävlar i vem som kan bygga grönast. Det har lett till att myndigheternas energikrav överträffas i varenda nytt projekt, sa Bengt Wånggren.

Utställningsdelen Ekobygg utökar i höst med ett nytt innovationstorg och med plats för fler utställare.

– Stadsutveckling kommer åter att vara i fokus. Kommuner, arkitekter och byggherrar, som är involverade i stadsutvecklingsprojekt, får här chansen att visa upp sina projekt. I mitten av detta område kommer Bee Urban att bygga upp ett nytt trädgårdskoncept, säger projektledaren Karin Moberg, i pressmeddelandet.

En nyhet på Ekobygg blir Innovationstorget som ska sätta fokus på innovation och framtidsfrågor. Cirkulär ekonomi är ett annat hett debatterat ämne som kommer att få en egen mässcen.