Logga in

Generationsskifte i A-Sprinkler

Publicerad
3 apr 2013, 14:37

Stockholmsföretaget A-Sprinkler har nya ägare sedan 1 mars. Majoritetsägare är nu vd:n Mats Asterbom och delägare är projektledaren Johan Johansson. Företagets tidigare ägare var Mats far Evert Anderson och Kenth Ericsson, som tillsammans grundade företaget 1994.

Mats Asterbom har varit vd för A-Sprinkler sedan 2005 och även delägare. Företaget, som projekterar och installerar vattensprinkleranläggningar, omsätter 30–35 miljoner kronor och har drygt 30 anställda. Huvudkontoret ligger i Järfälla och företaget är i huvudsak verksamt i mellersta Sverige. Uppdragen finns främst i Stockholms- och Uppsalaområdet, men även i Dalarna.

– Vi har klarat oss ganska väl under den pågående lågkonjunkturen och det senaste halvåret har varit riktigt bra. Stockholmsmarknaden trummar fortfarande på och det gynnar oss, säger Mats Asterbom.

Ett stort pågående projekt är Ulvsundadepån, som byggs av Storstockholms Lokaltrafik, SL. Depån byggs för spårvagnarna som ska trafikera förlängningen av Tvärbanan till Solna. Ordervärdet för A-Sprinkler är 5–6 miljoner kronor och depån beräknas bli klar om cirka ett år.

I centrala Stockholm har A-Sprinkler en stor entreprenad vid ombyggnaden för Praktikertjänsts nya huvudkontor. Ordervärdet är drygt 4 miljoner kronor och beställare är JM. Planerad inflyttning är efter sommaren i år.

Ett stort kommande bostadsprojekt för A-Sprinkler är Kajen 4 i Liljeholmen, ett 24-våninghus med 183 lägenheter. Beställare även för det projektet är JM och ordervärdet är drygt 2 miljoner kronor. Byggnaden beräknas bli klar under 2014.

– Annars jobbar vi mycket med ROT och köpcentrum är stora kunder inom det området. Vi kommer att fortsätta med vår expansion inom service och underhåll där vi stadigt har växt de senaste åren, avslutar Mats Asterbom.