Logga in

Sandbäckens koncernchef får sparken

Publicerad
8 feb 2018, 11:15

Sandbäckens koncernchef Peter Johansson får lämna posten efter mindre än ett år. Och det är redan klart med hans efterträdare

Styrelsen i Sandbäckens har utsett Mats Åström till ny koncernchef för Sandbäcken Group och vd för Sandbäcken Invest Holding. Han tillträder omedelbart och fortsätter tills vidare som koncernens finansdirektör.

Mats Åström efterträder Peter Johansson som i samråd med styrelsen lämnar Sandbäckens.

– Styrelsen har till mig varit tydlig med att man är nöjd med den ekonomiska utvecklingen i bolaget, kommenterar Peter Johansson.

Det ska heller inte ha förekommit några oegentligheter som ligger till grund för bytet av koncernchef.

– Tiden på Sandbäckens har varit fantastiskt kul och bolaget har påvisat en fantastisk tillväxt och resultatutveckling, tillägger Peter Johansson.

Läs mer: Sandbäckens hämtar ny koncernchef från börsbolag

Peter Johansson tillträdde så sent som i maj förra året. Under hans tid i bolaget har tillväxten till stor del varit förvärvsdriven. Bolagen som köpts är Mälarsprinkler, Sprincom och senast Rörproduktion.

Läs mer: Sandbäckens tar över snabbväxare på hemmaplan

Sandbäckens omsatte 667 miljoner kronor med cirka 470 anställda år 2016.

– I dag omsätter Sandbäckens över 1.2 miljarder kr i årstakt med 700 anställda och med ett mycket starkare resultat, uppger Peter Johansson.

Läs mer: Sandbäckens köper sprinklerföretag i norr

Mats Åström blev finansdirektör i Sandbäckens samtidigt som Peter Johansson kom till bolaget, i maj 2017.

– Mats har ett tydligt affärsfokus och är en erfaren och kompetent ledare som har förmågan att fortsätta utveckla Sandbäckens till en ledande leverantör av installationstjänster på den svenska marknaden, säger Sandbäckens styrelseordförande Håkan Bergqvist i ett pressmeddelande.

Mats Åström har tidigare varit finansdirektör i Rejlers och Danir samt finansdirektör och tillförordnad vd för Prevas . Dessförinnan har Mats han haft olika positioner för Busslink i Sverige, Alstom Power Sweden och inom Ica Gruppen. 

Rekryteringen av en ny finansdirektör i Sandbäckens har inletts.