Logga in

Lämnade krisföretag – blev årets nyföretagare

Publicerad
28 jan 2015, 14:20

För ett år sedan arbetade Johan Holmén, Anders Karlsson och Tobias Stenberg på Linnébygdens VVS i Älmhult. När företaget gick i konkurs i juni hade de redan hunnit starta eget. I förra veckan utsågs deras VVS Kompaniet till årets nyföretagare 2014 i kommunen.

Johan Holmén, Anders Karlsson och Tobias Stenberg startade VVS Kompaniet i Älmhult under våren 2014. Under sommaren tog de över konkursboet efter sin gamla arbetsgivare Linnébygdens VVS. Den 22 januari prisades de tre kompanjonerna på Företagargalan i Älmhult.

Motiveringen löd:

”Deras bransch till trots – årets pristagare är allt annat än röriga. Redan från start visade sig dessa företagare ha torrt på fötterna och stenkoll. Deras mod, hårda arbete och fantastiska utveckling på kort tid förtjänar inte bara uppmärksamhet, utan också årets nyföretagarpris!”

– Det är uppskattat att man får ett kvitto över att man gjort något bra, säger Johan Holmén till Smålandspostens nätupplaga.

Sedan starten har de fördubblat personalstyrkan genom att anställa tre personer och flytta till större lokaler, det sistnämnda ett resultat av det övertagna konkursboet. Det har varit fullt upp med uppdrag för både privatpersoner och företag, skriver Smålandsposten.

Bakom företagargalan står Älmhults kommun, Handelsplats Älmhult, Företagarna, Nyföretagarcentrum, och Växande Älmhult, i samarbete med Smålandsposten.