Logga in

Indutrade köper norska Relekta-gruppen

Publicerad
24 apr 2015, 15:32

Indutrade förvärvar norska Relekta-gruppen med Relekta AS, Norsk Industriolje AS och Relekta Service AS i Oslo. Totalt omsätter gruppen cirka 250 miljoner norska kronor (280 miljoner svenska kronor).  

Relekta säljer sedan 1977 reparations- och underhållsprodukter till professionella användare samt fackhandeln inom exempelvis byggindustrin. Bland produkterna ingår fogmassor. Bolaget har en rikstäckande försäljningsorganisation.

– Förvärvet av Relekta gör att vi stärker vår position på byggnations-, reparations- och underhållsmarknaden, säger Johnny Alvarsson, VD på Indutrade.

Tillträde sker omgående och bolaget kommer att ingå i Indutrades affärsområde Industrial Components, skriver Indutrade i ett pressmeddelande. 

– För Relekta var Indutrade det naturliga valet eftersom de är långsiktiga och deras affärsfilosofi bygger på att vidareutveckla befintliga framgångsrika affärsverksamheter. Vi ser fram emot att växa ytterligare och att öka våra marknadsandelar i såväl Norge som i övriga nordiska länder, tillsammans med Indutrade och deras nätverk, kommenterar Relekta-gruppens vd Rune Arnhoff.