Logga in

Värmeprodukter blir del av Armatec

Publicerad
30 sep 2015, 09:21

Armatec integrerar nu systerbolaget Värmeprodukter i verksamheten. Det ska stärka Armatecs erbjudande inom pannanläggningar, uppger företaget.

Värmeprodukter är levererar pannanläggningar för biobränslen, olja och gas i effektområdet 100 kW–10 MW. Produkterna kommer från tillverkare som Lamborghini, Ferroli och D’Alessandro. Anläggningarna säljs bland annat till VVS-entreprenörer, fastighetsägare, bostadsbolag, energibolag och bostadsrättsföreningar.

Nu införlivas bolaget i Armatec och tanken är att med gemensamma krafter få affärerna att växa.

– Värmeprodukter är fenomenalt duktiga på att skapa miljövänliga och effektiva värmeanläggningar som är driftsäkra och enkla att underhålla. Den kunskapen ska vi ta tillvara och utveckla in i ett nytt och större sammanhang, säger Berndt Öjerborn, marknadschef på Armatec, i ett pressmeddelande.

Armatec erbjuder koncept för bland annat värmeväxling, pump- och mätteknik, avstängning och automation, styr- och reglerteknik samt energieffektivisering. Tack vare sammanslagningen med Värmeprodukter så öppnas nu möjligheten att skapa ett starkt koncept för pannanläggningar, menar Armatec.

– Det här känns som en bra lösning för båda parter. Värmeprodukter har verkat inom ett område med stor framtida potential, och Armatec har över åren visat sig väldigt bra på att ta sig an just den typen av verksamheter och få tillväxten att kicka igång, säger Andreas Löfgren, tidigare vd för Värmeprodukter och numera teknisk chef på Armatec.

Armatec och Värmeprodukter ägs av Ernströmgruppen, en nordisk koncern med huvudkontor i Sverige och dotterbolag i Danmark, Norge och Finland.