Foto: Instalco

Instalco köper industriverksamhet i Södertälje

Publicerad: 16 april 2019 Text: Pressmeddelande från Instalco

Omsätter 135 miljoner inom både el och VVS.

Instalco förvärvar Dynamate AB:s division för tekniska installationer. Dynamate är ett helägt dotterbolag till Scania CV AB i Södertälje.

Instalco övertar verksamheten inom divisionen för installationer av el, VS och ventilation. Verksamheten omsätter årligen cirka 135 miljoner och omfattar ett 50-tal medarbetare.

– Förvärvet förstärker och utvecklar vårt erbjudande inom industriområdet. Samtidigt har vi som installationskoncern möjlighet att utveckla divisionens verksamhet i framtiden, säger Robin Boheman, förvärvs- och affärsutvecklingschef på Instalco.

Umia köper skånsk installatör med 90 anställda

Dynamate tillhandahåller produktions- och underhållsrelaterade tjänster inom tre divisioner: service, underhåll, installation. En av de största kunderna för installationsdivisionen är Scania.

– Det känns väldigt positivt att verksamheten övergår till Instalco som är en renodlad installationskoncern där vi kan ta verksamheten till nästa nivå tillsammans med de andra bolagen i gruppen, säger Daniel Eriksson, divisionschef Installation på Dynamate.

Rejlers tar över Dynamates konsultdivision

Instalco förvärvar 100 procent av verksamheten i installationsdivisionen av Dynamate AB med beräknat tillträde i början av maj.

– Förvärvet av den här divisionen öppnar upp nya affärsmöjligheter inom industrin både för affärsområde Öst men även för Instalco som helhet, säger Peter Westman, affärsområdesansvarig för Instalco Öst.

Fler nyheter

En affärsidé som växer

16 sep 2019 | Så kallad ransomware riktar in sig på företag, sjukhus och offentliga verksamheter som har gott om pengar. Och det här är en affärsidé som växer,...