Logga in

Affärsutvecklare/Business Development Manager, Västra Götaland

Västra Götaland | Ansök senast 1 januari, 2023

Vill du vara med på vår framgångsrika resa och känna att du tillför värde med din erfarenhet och kompetens inom bygg och VS-applikationer?

Pipelife är Europas ledande plaströrsproducent. Vi ökar människors livskvalitet genom att utveckla och tillhandahålla rörsystem för transport och skydd av vatten, vätskor och energi. Ett stabilt bolag med stark tillväxt, och nya spännande lösningar i ”pipen”, både för dig och våra kunder.

Vad kan vi erbjuda dig?

Vi tror att ett företag bara kan vara lika bra som sina anställda. Siffror pratar eller utgör inte ett företag, personer gör. Vi tror mer på en stimulerande arbetsmiljö baserad på samarbete och lagarbete, med säkra och respektfulla förhållanden så att våra anställda kan växa och trivas. Våra anställda, partner och kunder ingår alla i Pipelife-familjen och tillsammans kan vi forma en mer inkluderande och hållbar framtid.  

Vad säger Johan Hård, affärsområdeschef bygg, om hur det är att jobba på Pipelife?

”Pipelife är ett starkt varumärke med gott renommé i de branscher vi verkar i. Vi är en ledande leverantör som tillhandahåller hållbara rörsystemlösningar som förbinder människor och samhällen med vatten, energi och kommunikation. Vi bygger en ny fabrik i Ljung där vi utökar vår kapacitet och säkerställer norra Europas största plaströrsproducent. Framtidsutsikterna ser mycket goda ut för det erbjudande Pipelife står för på marknaden.

Jag upplever att kulturen och känslan man får av Pipelife är mycket jordnära, och vi har en omhändertagande kultur som bygger på en stark lagkänsla. Uppstår problem eller utmaningar är min erfarenhet att Pipelife finns där och försöker hitta bra lösningar. Kulturen är inlyssnande och omhändertagande överlag.”

Vad söker vi?

Pipelife Sverige AB söker nu en affärsutvecklare inom affärsområdet för vatten, värme och sanitet i byggnationer. Som affärsutvecklare blir din uppgift att utveckla vårt erbjudande på marknaden inom bygg och VS-applikationer i Sverige.

Arbetsuppgifter

Du arbetar nära våra kunder och partnernätverk i Sverige. Ser till att vår organisation och externa parter är uppdaterade om våra produkter och lösningar. Du är väl insatt i företagets kvalitets- och miljöpolicy och arbetar efter våra uppsatta mål. Genom löpande insatser och service skapar du ett mervärde för våra kunder. Som affärsutvecklare blir du en del av koncernens Category Management och rapporterar till affärsområdeschef för bygg.

Din profil

Du som söker rollen som affärsutvecklare har tidigare erfarenhet av teknisk försäljning inom VS, VVS och/eller installation. God förståelse för kundorienterade försäljningslösningar och hur man utvecklar dessa i samråd med kund. Ser gärna att man varit delaktig arbetet med affärsutveckling. Genom din kunskap i branschen identifierar du nya affärsmöjligheter och utvecklar ditt ansvarsområde.

  • Minst gymnasieutbildning inom relevant område, eller motsvarande arbetslivserfarenhet
  • Förståelse för konstruktion och kalkyleringsunderlag
  • Mycket goda IT-kunskaper och kompetens inom Officepaketet
  • Goda kunskaper i svenska och engelska, både tal och skrift
  • Meriterande med kunskaper i tyska

Självklara egenskaper för att axla rollen är en stark drivkraft att uppnå resultat, och springa först in i mål. Känner du igen dig i beskrivningen, är vi väldigt nyfikna på att få veta mer om dig.  

Kontakt och ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med rekryteringskonsult Josefine Petersson, 0702-501429, eller Malou Magnusson, 0707-588745, på Intenso Teknikrekrytering.

Skicka in din ansökan via ansökningsknappen. Vi arbetar med löpande urval under denna rekrytering, vi vill därför gärna ha in din ansökan snarast möjligt. 

Om Pipelife

PIPELIFE SVERIGE AB är Sveriges ledande tillverkare inom plaströrsbranschen. Våra produkter används inom bl.a. kommunalteknik, jord- och skogsbruk, inomhusavlopp samt kabelkanalisation. Vi är drygt 250 anställda och omsatte 2021 ca 1.1 miljarder SEK. Förutom försäljning i Sverige exporterar vi till flertalet av de europeiska länderna. Vårt svenska huvudkontor ligger i Ljung och vi har fabriksenheter i Ljung (Herrljunga kommun) och Ölsremma (Tranemo kommun). Pipelife Sverige ingår i Pipelife International med säte i Wien. 

Läs mer om oss på www.pipelife.se