Logga in

60-årigt familjeföretag i konkurs

Publicerad
28 sep 2023, 06:00

Den skånska rörfirman omsatte 20 miljoner kronor med tolv anställda det senaste bokslutsåret. Nu har den gått i konkurs.

Arvidssons Rörledningsverkstad i Tygelsjö söder om Malmö försattes i konkurs den 25 september vid Malmö tingsrätt. Charlotte Andersson vid Trägårdh Advokatbyrå i samma stad har utsetts till konkursförvaltare.

Juni 2023:
Malmöbolaget försatt i konkurs – 45 anställda uppsagda

Läs också:
Montörerna fick inte ut lön – begärde VVS-firmorna i konkurs

Företaget omsatte cirka 20 miljoner kronor med tolv anställda det brutna räkenskapsåret 2021/2022. Samtidigt redovisades en förlust efter finansnetto på 1,8 miljoner kronor.

I årsredovisningen finns en revisorsanmärkning om att den inte har upprättats i tid för att det skulle ha varit möjligt att hålla årsstämma inom sex månader efter bokslutsårets utgång. Det finns också en anmärkning om att skattedeklarationer har lämnats in för sent flera gånger och att skatteinbetalningar inte har gjorts i tid.

2016: Sixten Arvidsson:
Sveriges äldste VVS-montör?

Arvidssons Rörledningsverkstad startades som en enmansfirma av Sixten Arvidsson 1962 och blev sedermera ett familjeföretag där både hans barn och barnbarn var verksamma. Sixten Arvidsson var verksam som montör ända långt upp i 80-årsåldern, vilket VVS-Forum uppmärksammade i en artikel 2016. Han avled 2020, 89 år gammal.