Logga in

”Vi lägger på 150 kronor extra i timmen”

Publicerad
15 nov 2022, 06:05

Kunder som köper materialet själv… få fenomen väcker lika mycket känslor hos rörmokarna. VVS-poddens sidekick Natalia Strandberg säger ja – med vissa förbehåll.

Det händer rätt ofta för Nytorps rör att kunderna vill köpa materialet själva. Det kan röra sig om att kunden hittat något billigare på egen hand eller att kunden önskar en särskild design som ska matcha badrummet eller köket i övrigt.

– Kunderna får självklart köpa materialet själva om de vill men de får vara införstådda med att vi kan neka vissa saker, som om de vill ha en blandare som inte klarar trycket för det kommunala vattnet till exempel, säger Natalia Strandberg i VVS-podden.

Läs också om tidigare ämne i VVS-podden
”Rörmokarbranschen kommer aldrig dö ut, vi kommer alltid behövas”

Som ansvarig för ett projekt vill hon i förväg veta vad det är för material kunden köpt och vill använda. Allra helst med RSK-nummer, i andra hand en länk till en hemsida så hon kan förbereda med att kolla upp materialet.

– Vi lägger på 150 kronor extra i timmen om kunden köper materialet själv, säger hon och hänvisar till garantiåtagande för produkter.

Lyssna på hela resonemanget: