Logga in

Hon blir ny vd för 75-åriga familjeföretaget Ivab i Piteå

Publicerad
23 feb 2022, 16:27

Hämtas utanför familjen och VVS-branschen.

Mari Nilsson blir 19 april ny vd och koncernchef för Ivab efter Erik Nilsson. Hon kommer från börsnoterade Adecco där hon har arbetat i 15 år och senast varit regionchef. Börsnoterade Adecco arbetar med rekrytering och bemanningslösningar framförallt mot industri. Mari Nilsson har varit ansvarig för region Norr med elva filialer och haft ett övergripande affärsansvar. Hon har dessutom ingått i Adeccos koncernledning sedan fyra år.

Instalcos senaste "start up":
GK-avhoppare startar nytt: ”Vi ville komma närmare projekten igen”

Iparts vd hoppar på nytt toppjobb i snabbväxande koncern
Klas Larsson om försäljningen: ”Vi kan nå målen snabbare ihop”

– I den tid vi befinner oss just nu i norr, är kompetensfrågan den viktigaste frågan i alla branscher. Vi har en otroligt bra grund att stå på i Ivab-gruppen med fina grundvärderingar och bra varumärke, men detta är ett fokusområde de kommande åren, säger Mari Nilsson i ett pressmeddelande.

Hon pekar på att Ivab ska öppna kontor på två nya orter i år: Boden och Falkenberg.

– Vi kommer även se en ökad rörlighet på arbetsmarknaden över lag. Vi kommer arbeta både med att behålla, attrahera och rekrytera framöver.

Ivabs styrelseordförande Jan Jonsson och styrelsen gläds över att Mari Nilsson blir ny vd.

– Hon har en gedigen erfarenhet från framförallt att leda personal och säljarbete, vilket också är viktigt inom Ivabs verksamhet, säger Jan Jonsson.

Ivab grundades 1947 av nuvarande vd Erik Nilssons morfar Folke Westerberg och hans bror Arvid.

– Efter 17 år på företaget som min morfar en gång startade, varav fem år på vd-posten, kände jag att det var dags att prova vingarna någon annanstans. Det har varit riktigt roliga år med fina möten och relationer men beslutet att göra något annat och att Ivab-gruppen får Mari bakom spakarna känns helt rätt, säger Erik Nilsson.

Till att börja med ska han vara föräldraledig.

– Vad som händer efter det har jag ingen aning om.

2017: Erik Nilsson tar över efter morbror Sune Westerberg
35-åring ny koncern-vd

Ivab finns på tio orter i landet, från Piteå i norr till Kristianstad i söder, har cirka 300 anställda och omsätter en halv miljard kronor. Affärsområdena är VVS, rörsvetsmontage till industrin, sprinkler och mekanisk verkstad. I koncernen ingår även industriföretaget Norrländska Industri AB (Niab) och verktygstillverkaren Nordtool.