Logga in

Hjo Installation köper Comfortmedlem

Publicerad
25 okt 2021, 15:12
| Uppdaterad
26 okt 2021

Uppstickaren lägger till mer VVS och växer i hemregionen.

Hjo Installation köper Comfortmedlemmen Skövde Rörinstallation som i sin tur förvärvar Skaraborgs Värme & Ventilation. Bolagen omsätter tillsammans cirka 38 miljoner kronor och har 23 anställda. Tillträde sker i båda fallen 1 november.

Strategin bakom koncernbygget
Från firma till koncern: Hjo Installation siktar på två miljarder

Så möter kedjan "förvärvshysterin"
Comfortchefen: ”Vi har blivit russinplockade på bolag”

Verksamheterna kommer framöver att samlas under Skövde Rörinstallations organisationsnummer och bolaget är under namnändring till Skaraborgs Värme & Rörinstallation.

– Extra roligt att vi nu växer ytterligare i vårt hemområde får ytterligare installationsdiscipliner till befintliga och nya kunder, säger Hjo Installations koncernchef Christoffer Olbrich.

De tidigare ägarna av Skövde Rörinstallation, Mikael Johansson och Patrik Johansson, ser med spänning fram mot en ny fas för företaget och dess medarbetare:

– Det känns som nästa steg i vår utveckling att komma in och bli en del av en större gemenskap där vi kan ta hjälp av varandra inom respektive kunskapsområde och att vi breddar vårt erbjudande med värmepumpar.

Hjo Installation består av elva installationsföretag med en gemensam omsättning på 390 miljoner kronor och har tillsammans 220 medarbetare. Verksamhet bedrivs inom elinstallation, industriautomation, kyla, ventilation, VS, styr och regler, OVK samt energioptimeringar.

Växer i Västsverige
Hjo Installation köper stort ventilationsföretag

Strategin är att skapa en större installationskoncern ”genom att utveckla befintliga företag och växa genom en offensiv förvärvsagenda”.