Logga in

”En myt att inte elektriker och VVS-montörer kan komma överens”

Publicerad
14 okt 2021, 06:00
| Uppdaterad
22 okt 2021

Jargongen mellan elektriker och rörmokare kan vara hård. Men VVS-montören Axel Palmgren och elektrikern Erik Cronholm är bästa vänner och driver ett nystartat företag ihop.

I augusti startade VVS-montören Axel Palmgren och elektrikern Erik Cronholm Kalmar El & VS. Smålänningar som de är så håller de hårt i plånboken.

Bråk om verktyg urartade
VVS-montör dömd för misshandel av elektriker

Heta yrken
Fortsatt stor efterfrågan på VVS-montörer och elektriker

– Vi har inte lånat en krona till företagsstarten med inköp av bilar, verktyg och annat utan har gått in med alla pengar själva. Tillsammans rör det sig om en halv miljon kronor, förklarar Axel Palmgren. 

Hur går det med konceptet att erbjuda el och VS tillsammans?

– Över förväntan. Vi har många kunder som efterfrågar bägge tjänsterna och som uppskattar att få de olika installationerna på en och samma faktura, säger Erik Cronholm, som är nöjd med att kunna styra sina dagar som han vill efter att tidigare ha varit anställd.

– Vi har till och med lite för mycket att göra, säger Axel Palmgren.

Jargongen är ofta rå men stämmer det att VVS-montörer och elektriker är som hund och katt?

– Inte alls, säger Axel Palmgren och Erik Cronholm. De känner inte igen sig i synsättet om en ständigt pågående fejd mellan yrkesgrupperna. 

– Vi har aldrig bråkat. Erik är min bästa kompis och vi kommer väldigt bra överens. Det är en myt att inte rörmokare och elektriker inte tål varandra, säger Axel Palmgren. 

Från arkivet
Så blir VVS-montörer och elektrikern bästa vänner

Ska ni anställa fler VVS-montörer och elektriker?

– Ja, men vi får vänta lite. Vi vill inte låna pengar, utan låter företaget växa av egen kraft, säger Axel Palmgren, som tillsammans med kompanjonen Erik Cronholm väljer att skynda långsamt.