Logga in

”Snacka om stamkunder”

Publicerad
22 sep 2021, 14:30

VVS-montören Peter Oskarsson fick en rejäl nostalgitripp när han upptäckte att tvättstället han skulle byta hos kunden i Smålandsskogarna var exakt detsamma som han själv installerat som VVS-lärling – 46 år tidigare.

Hur kändes det att komma tillbaka till ”brottsplatsen”?

– Det var jäkligt roligt! Jag var 14 år och sommarjobbade som VVS-lärling på AB Carl Josephson och söner när jag installerade det gula tvättstället som nu hade fått en spricka och skulle bytas. De som bor där, ett äldre par, han 91 år och hon 89 år, har bott i samma hus i alla år. Där kan man snacka om stamkunder.

Hos privatkunder ställs speciella krav för att jobbet ska bli lyckat
Missa inte snacket med kunden

Här blir gamla slitna WC-stolar, tvättställ och blandare återställda till nyskick
VVS-konsulten ger gamla toaletter nytt liv i villakällaren

Kände de igen dig?

– Ja, de frågade om det var Peter. Ja, sa jag. De kom ihåg att jag stod utanför huset och gängade rör, eftersom det också gjordes en värmeledning då. Det är trevligt när kunder kommer ihåg en efter så många år. Det var nästan antika grejer som jag fick byta, men paret tyckte inte det. De var så nöjda med alla installationer, även termostaten och radiatorerna.

Du fick ju mycket uppmärksamhet när du la upp ett inlägg om saken i Facebook-gruppen Rörmokare utan gränser. De flesta kommentarer var positiva i stil med ”Tyder på gött jobb och nöjd kund” och ”Duktiga hantverkare har trogna kunder”. Hur kändes det?

– Kul. Jag tyckte ju själv att grejen var speciell, annars hade jag inte lagt upp den.

Kalle Lundborg har arbetet som rörmokare i snart 70 år
”Rörmokare är det bästa man kan vara”

Vilket företag jobbar du på i dag?

– Jag har varit VVS-montör på min brors firma, Oskarssons VVS i Nybro, i över 40 år och det är fem år kvar tills pensionen.