Logga in

Currentum växer på ny ort

Publicerad
12 mar 2021, 09:34
| Uppdaterad
1 apr 2021

Nya installationskoncernen köper ventbolag som omsätter 90 miljoner kronor.

Företagsgruppen Currentum växer när Ventilationsprojekt köper CH Vent, Ventmetoder och Reglera i Västerås. Bolagen behåller sina varumärken. 

CH Vent, Ventmetoder och Reglera har starka varumärken inom service, entreprenad, energi samt styr och regler, uppger Currentum i ett pressmeddelande. Bolagen är bland de ledande aktörerna i Västmanland, Uppland och Stockholm. Tillsammans har de i dag cirka 40 medarbetare och omsätter runt 90 miljoner kronor.

Läs också: Omsätter 80 miljoner efter fem år
Instalco köper ventilationsgasell i Stockholm

CH Vent grundades 1989 och drivs sedan 2003 av Stefan Sandqvist. År 2017 köptes Ventmetoder och under 2020 etablerades Reglera.

I och med nytillskotten omsätter Currentum drygt 1 miljard kronor och har cirka 400 medarbetare inom VS, sprinkler, ventilation och fastighetsautomation. Gruppen finns nu representerad i Karlstad, Göteborg, Stockholm, Södertälje, Nyköping, Norrköping, Linköping, Katrineholm, Eskilstuna och Västerås.

– Currentums grundfilosofi är att samarbete och styrkan av att lära av varandra leder till framgång. Vi tror också på lokal förankring och att alla bolag ska fortsätta drivas lokalt, under eget varumärke och med nuvarande ledning och företagskultur, säger Fredrik Ljungkvist, vd för Ventilationsprojekt.

Läs också: Vd-arna i Göteborgsföretagen om varför de gick in i Currentum
”Vi kunde för egen maskin inte bli så mycket större”

Sedan tidigare ingår förutom Ventilationsprojekt även Ventab, Installationsbolaget, Tingvallastadens Rör och Ibjerge Installation i Currentum. Gruppen samägs av entreprenörerna i bolagen och riskkapitalbolaget Axcel, som är majoritetsägare.