Logga in

Installationsbolaget köper värmländska VS-bolag

Publicerad
29 jan 2021, 10:44

Nya installationskoncernen Currentum gör de första förvärven och växer med 80 miljoner kronor.

Företagsgruppen Currentum växer när Installationsbolaget köper Tingvallastadens Rör och Ibjerge Installation. Bolagen behåller sina varumärken.

– Tillsammans planerar vi för fortsatt utveckling och expansion i hela landet, både inom nuvarande och kompletterande teknikområden, säger Sören Adolfsson, vd för Installationsbolaget Partner, som representerar VS-benet inom Currentum, i ett pressmeddelande.

Installationsbolagets vd om nye riskkapitalägaren: ”Vi får en huvudägare som är aktiv och hjälper oss med att växa inom de områden som vi vill”

Tingvallastadens Rör och Ibjerge Installation i Karlstad sysselsätter tillsammans 50 medarbetare och omsätter cirka 80 miljoner kronor.

– Vi kommer att stärkas av att ingå i en större grupp med ett bredare kunderbjudande och stor marknadstäckning. De förändrade ägarförhållandena innebär inte bara nya affärsmöjligheter utan också att vi kommer att kunna satsa mer på exempelvis personal- och verksamhetsutveckling, säger Hans Skantz, vd för Tingvallastadens Rör.

Tingvallastadens Rör omsatte det brutna räkenskapsåret 2019/2020 cirka 50 miljoner kronor med 27 anställda. Ibjerge Installation omsatte 2019 cirka 25 miljoner kronor med 22 anställda.

Chefslösa VVS-utmanaren Kiwi i Göteborg: ”Om rätt människor kom hit skulle det hända bra saker”

Tingvallastadens Rör vann förra året Swedbanks företagspris för Karlstadsregionen. Företaget grundades 2015 av Hans Skantz, som tidigare var VVS-ansvarig på Caverion Väst.

Ibjerge Installation startades 2011 av vd Ingvar Bjerge och har huvudkontor i Väse mellan Karlstad och Kristinehamn.

Det finns kopplingar mellan företagen. Ingvar Bjerge arbetar även som arbetsledare på Tingvallastadens Rör samt är styrelseledamot och delägare genom bolaget I Bjerge Holding. Hans Skantz är delägare i Ibjerge Installation genom bolaget Jonsbols Holding.

I styrelsen för Tingvallastadens Rör ingår även Ulf Kareliusson, tidigare vd för Caverion Sverige.

Elkoncernen breddas: ”Det senaste förvärvet i Värmland fyller en lucka genom att vi får in VVS-kompetens” 

I och med förvärven omsätter Currentum cirka 1 miljard kronor och har drygt 350 medarbetare inom VS, sprinkler, ventilation och fastighetsautomation. Gruppen finns nu representerad i Karlstad, Göteborg, Stockholm, Södertälje, Nyköping, Norrköping, Linköping, Katrineholm och Eskilstuna.

– Grundfilosofin är att företagen i gruppen ska fortsätta att drivas med lokal förankring, under eget varumärke och med nuvarande ledning och en bibehållen företagskultur, säger Sören Adolfsson.

Currentum består av Installationsbolaget VS, Tingvallastadens Rör, Ibjerge Installation, Ventab och Ventilationsprojekt. Gruppen samägs av entreprenörerna i bolagen och riskkapitalbolaget Axcel Management, som är majoritetsägare med 70 procent.