Logga in

Han utmanar sin tidigare arbetsgivare: ”Stan är stor nog för två”

Publicerad
8 dec 2020, 06:00

VVS-montören Mattias Yildiz drar igång en cyklande rörjour i Stockholm och blir konkurrent till sin tidigare arbetsgivare.

Varför startar du det här företaget?

– Jag älskar att cykla och att jobba inom service så valet var lätt när jag bestämde mig för att starta eget. När man vet hur enkelt det är att cykla omkring mellan kunder och grossisterna så kan man hinna med tre, fyra jobb om dagen när man har flyt. Med bra planering och rätt kläder så löser sig det mesta.

Läs mer: Hon skadades svårt på jobbet hos Cyklande rörmokaren

Du jobbade tidigare på Cyklande rörmokaren och startar nu en rivaliserande firma, finns det plats för er båda i Stockholm?

– Stan är stor nog för fler än två cyklande rörfirmor också. Det skulle vara kul att se fler rörmokare ute på cykelbanan istället för i bilen, men tyvärr är det många av kollegerna i branschen som är för bekväma i sina bilar och ser cyklandet som något jobbigt istället för ett stort plus för hälsan och miljön.

Läs mer: En dag med rörmokaren som cyklar för klimatet

Vilka kunder siktar du på och var?

– Jag gör servicearbeten hos privat- och företagskunder små som stora. Jag utgår från Hägersten och riktar in mig på kunder över hela Storstockholm. Men jag har hittills fått mest respons ifrån närområdet här ute i Älvsjö-Hägersten där jag hängt upp lite lappar och lagt upp en annons i en grupp på Facebook.