Logga in

Vilka frågor vill du ha svar på i krisen?

Publicerad
24 mar 2020, 09:24

Det är kristider för alla i nästan alla branscher. Det betyder att vårt uppdrag i media är viktigare än någonsin – vi vill ge svar på alla era frågor.

Många företag i branschen kämpar för sin överlevnad. Andra branscher har drabbats ännu hårdare: vissa reseföretag, restauranger och kulturföretag har i princip noll att göra och är på väg mot konkurs.

Installatörsföretagen startar krisgrupp för att ge VVS-företag snabb hjälp

I installationsbranschen har det slagit olika för olika företag men många drabbas på ett eller annat sätt. Servicejobb har stoppats, vissa byggen fortgår i lägre tempo och de nya jobben trillar inte längre in som de ska.

6 råd när kunderna viker

Krisen riskerar att förvärras. Storföretagen fruktar ett scenario som i Norge där restriktionerna är hårdare och därmed lamslagit större delare av näringslivet. Småföretag fruktar att det ska bli långvarigt.

Storföretagen om hur verksamheten påverkas av corona: ”Vi planerar systematiskt för olika scenarier”

När våra ägare, annonsörer och läsare drabbas så drabbas även vi som tidning. Men det är inte min främsta tanke i dag. Jag tänker på att vårt uppdrag är viktigare än någonsin.
Nyhetssändningar i tv och radio ägnas helt åt corona-situationen. Morgontidningarna är fyllda med senaste nytt och analyser i krisen.

Experten svarar: Så fungerar korttidspermitteringar för företag och anställda

Vi vill göra detsamma ut ett branschperspektiv. Vi vill berätta hur andra gör, hur de drabbas och löser situationen, vi sitter mitt i nyhetsfloden och förmedlar det mest intressanta och viktiga till er. Vi vill ge er läsare nyheter men också tips och vi vill ha svaren på alla frågor ni brottas med i kristider.

Så vad vill ni ha svar på? Mejla era frågor till mig.