Logga in

5 trender för framtidens kök

Publicerad
20 jan 2020, 14:32

Köket. En plats att umgås och trivas för familj, släkt och vänner. Men också ett utrymme för vattenskador och energislöseri. Samarbeten och nya produkter kan lösa problemen. VVS-Forum spanar in fem heta kökstrender för installatörer.


1. Förändrad livsstil.
Våra vanor att äta mindre kött och mer vegetariskt kommer att ge avtryck i köken.Det behövs mer utrymme i kylskåpen för grönsaker och förvaringsplatser för nya typer av redskap för ångkokning och wok.

 

Köksinstallationer: Jobbet som sliter på kroppen

2. Vattenfelsbrytare kan stoppa flödet när vattenansluten utrustning eller kopplingar i köket börjar läcka. För läcka, det kommer de sannolikt att göra förr eller senare.

 

 


3. Dilemmat med köksöar.
Med spis i köksön krävs också diskho. Det komplicerar rördragningen med fler kopplingar och fler ledningar som kan läcka.

 

 

 Läs mer: VVS-montören som gör godaste matlådorna

4. Flyttbara kök. I Vallastaden tänkte Omniplan Arkitekter nytt i flerbostadshuset iValla. Lägenheterna har installationer dragna i installationsgolv, vilket ger de boende möjlighet att själva flytta kök och badrum.

 

5. Energisnåla blandare sparar energi. Teknikutvecklingen ger produkter som sparar vatten och energi, men ändå erbjuder fullt flöde när det behövs.