Logga in

Instalco etablerar sig i Östersund

Publicerad
3 jul 2019, 09:12

Köper ”superföretag” som omsätter nära 40 miljoner kronor.

Instalco köper ventilationsbolaget Ovab Optimal Ventilation och etablerar sig därmed i Östersund samt på marknaden i Jämtland och Härjedalen.

Företaget grundandes 2010 och har tolv anställda. Under det brutna räkenskapsåret 2017/2018 omsatte bolaget cirka 37 miljoner med en vinstmarginal på 14 procent.

Bravida tappar regionchef – Greger Gunnarsson ska leda svensk ventilationssatsning

– I Instalco kommer vi in i en miljö där vi kan utveckla både bolaget och oss själva och nå en större marknad. Vi ser det som ett sätt att stärka bolaget inför framtiden, öka konkurrenskraften och erbjuda våra kunder en ännu bättre produkt. Bolaget kommer att drivas vidare i samma anda och med samma namn som tidigare, säger Optimal Ventilations vd Jimmy Eriksson i ett pressmeddelande.

Företaget arbetar med både större entreprenader och mindre serviceuppdrag. Kunderna är primärt företag men man erbjuder även tjänster till privatpersoner.

Instalco köper industridivision i Södertälje – Omsätter 135 miljoner

Optimal Ventilation ägs av Jämtvidden, som i sin tur ägs av Anders Hellström och Jimmy Eriksson. Båda är verksamma i Optimal Ventilation och kommer att stanna i sina positioner.

2018 utsågs Optimal Ventilation för tredje året i rad till ett ”superföretag” av tidningen Veckans Affärer. Samma år utsågs företaget till ett av 13 jämtländska gasellföretag av tidningen Dagens Industri efter att ha vuxit 223 procent 2014–2017.