Logga in

FM Mattsson Mora köper europeisk blandartillverkare

Publicerad
14 maj 2019, 09:26

FM Mattsson Mora Group gör sitt första företagsköp sedan danska Damixa 2014.

FM Mattsson Mora Group har kommit överens om förvärvet av Hot Bath, en av de ledande leverantörerna av blandare till badrum och kök i Nederländerna, samt utvalda exportmarknader.

Hot Baths produkter tillverkas i Italien och är kända för sin höga kvalitet och produktdesign. Under 2018 omsatte Hot Bath 20,5 miljoner euro och hade 37 anställda.

Sätt fast blandaren på nio sekunder – VVS-Forum rapporterar från ISH 2019

Förvärvet av Hot Bath är ett steg i koncernens tillväxtstrategi och tillför ett snabbt växande varumärke med en kompletterande produktportfölj och en marknadsledande position i Nederländerna. Hot Bath kommer att fortsätta som en fristående enhet inom koncernen under ledning av vd Marius Visser och grundaren Erwin Liesting som rådgivare.

Hot Baths fortsatta fokus är att:

  • vidareutveckla försäljningen i Nederländerna,
  • ta nya steg på utvalda exportmarknader med varumärket Hot Bath,
  • använda Hot Baths försörjningskedja inom övriga koncernen

– Hot Bath passar väldigt väl med vår tillväxtstrategi och vår nuvarande geografiska närvaro och tre mycket starka skandinaviska varumärken. Vi har blivit mycket imponerade av deras starka kundorientering och jag ser med spänning fram mot att ta nästa steg tillsammans med våra nya medarbetare,säger Fredrik Skarp, vd och koncernchef.

Blandarfabriken ökar takten

– Vi börjar ett nytt spännande kapitel för Hot Bath och jag är övertygad att FM Mattsson Mora Group är bästa möjliga hem för varumärket Hot Bath och alla dess anställda, som på ett passionerat och ödmjukt sätt gjort Hot Bath till marknadsledare på tolv års tid, säger företagets grundare Erwin Liesting.

FM Mattsson Mora Group förvärvar 100 procent av aktierna i Hot Bath för 17,7 miljoner euro, varav 14,2 miljoner euro kontant och 3,5 miljoner euro i aktier, samt en tilläggsköpeskilling för 2019 respektive 2020. Tilläggsköpeskillingen är kopplad till rörelseresultatets tillväxt och kan för 2019 uppgå till maximalt 1,0 miljoner euro. Hot Baths resultat 2018 hade inneburit att koncernens vinst per aktie ökat med cirka 35 procent. 

Förvärvet förväntas att avslutas 14 maj.