Logga in

Partab levererar över 500 våtrum till Nya Karolinska Solna

Publicerad
7 maj 2012, 13:52

Partab har fått uppdraget att leverera över 500 våtrumsenheter anpassade för personer med nedsatt rörelseförmåga till Skanska Healthcare AB som leder byggprojektet Nya Karolinska Solna (NKS) som beräknas stå klart 2017. Det är Partabs största affär någonsin. Enheterna ska tillverkas på Partabs fabrik i Kalix för att sedan fraktas till NKS.

De prefabricerade våtrumsenheterna, som byggs lokalt i företagets fabrik i Kalix, levereras helt färdiga, med kakel, golv, inredning, armaturer, VVS och eldragningar, direkt till beställaren i Solna. Leveransen av våtrumsenheterna inleds i sommar och pågår fram till mitten av 2014.

– Det här är vår största affär någonsin och det känns som en riktig utmaning att ta sig an Nya Karolinska Solna och bli en del av detta stora projekt. Vi kommer i vanlig ordning att bygga våtrumsenheterna i Kalix och sedan leverera dem helt kompletta till Solna. Med det här uppdraget positionerar vi oss som en av norra Europas främsta leverantörer av badrum, säger Anton Lundholm, vd på Partab, i ett pressmeddelande.

– Vi valde Partab för att de kunde erbjuda den tekniskt bästa lösningen till ett förmånligt pris. Vi ser att de kan leverera moduler med hög kvalitet och förväntar oss att överenskomna tider och priser hålls, och att samarbetet i slutänden leder fram till en nöjd slutkund, säger Lars Granli, inköpsansvarig på Skanska för projektet Nya Karolinska Solna.